5 gode grunner til hvorfor kjøpe nytt

kjpe-nytt

Mange tenker at brukt er billigere, og dermed et bedre valg. Men har du tenkt på alt en brukt bolig fører med seg? Her har vi summert opp 5 gode grunner til å kjøpe nytt istedenfor brukt.

 

1 – Oppfyll drømmen raskere

Du drømmer deg bort, og ser potensialet foran deg. Det virker tilsynelatende mye rimeligere å velge et hjem som du kan restaurere, og forvandle til din drømmebolig. Over halvparten av Norges befolkning pusser opp hvert eneste år, mens de færreste av oss synes dette er gøy. Dessuten tar oppussingen ofte lenger tid enn planlagt, og blir mye dyrere enn man hadde tenkt. Kanskje det er lurere å kjøpe nytt, og få det slik du ønsker med en gang du får nøkkelen i hånda?

2 – Få mer tid

Du har sett for deg hvordan det skal være i hodet, og faller for et oppussingsprosjekt der det er muligheter for å bygge rommene akkurat slik du ønsker. Men etter en ivrig start, oppdager du og partneren din at det er mye mer arbeid enn forutsett. Dere blir fort uenige om hvor lang tid tingene tar, og hvordan de skal være. Det er faktisk slik at over 30 prosent av oss krangler med partneren når vi pusser opp. Kjøper du nytt, så unngår du oppussingsfella, men får nyboligfølelsen isteden. Med enkle grep kan boligen gjøres til din egen. Her er alt nytt og urørt. Kjøper du tidlig i prosessen, har du også muligheter for å gjøre dine tilpasninger.

3 – Slipp dyr dokumentavgift

Du har funnet drømmeboligen, men et hinder gjenstår, og det er budrunden. Du vet det så godt, men likevel knytter du et bånd med boligen fordi du ser hjemmet ditt foran deg. Når du ser deg rundt, ser du for deg hvor sofaen skal stå og hvor barnerommet skal være. Du plasserer dine ting og din stil i hvert eneste rom. Underveis i budrunden bygger nervøsiteten seg opp, og du byr kanskje mer enn du hadde tenkt, eller må slite med en enorm skuffelse når noen byr over deg. Kjøper du et nytt boligprosjekt slipper du dette fordi disse selges til fastpris. Du sparer deg også for tinglysningsavgiften, og belastes bare med lav dokumentavgift sammenliknet med prisen du må betale ved bruktkjøp.

4 – Hold fyringskostnadene lave

Du har flyttet inn i den nye boligen din, men oppdager at gulvene er kalde og vinduene trekker. Dere har jo planlagt å etterisolere, men fram til det er mulig må dere fyre mer og bruke mer energi, noe som merkes på lommeboken. Nye og moderne boliger bygges etter de nyeste standardene med bedre isolasjon og lavere energiforbruk, noe som bidrar til å holde strømprisene nede.

5 – Få med trygghet på kjøpet

Når du kjøper bruktbolig, kan det fort hende du får en overraskelse eller to med på kjøpet. Ikke av de overraskelsene som får deg til å hoppe i taket av glede, men de som gjerne koster mer tid og penger. Kjøper du en bolig av Husbyåsen utbyggingselskap så kjøper du trygghet. Husbyåsen utbyggingsselskap er et samarbeid mellom Primahus Bolig og OBOS. Nybygg fra oss oppfyller alle tekniske og miljømessige krav, i tillegg til at du som kjøper får oppfølging i etterkant av kjøpet. Du får med deg fem år med reklamasjonsrett og garanti på boligen.